Presă

Delgaz Grid a investit, în 2020, peste 7,5 milioane lei pentru modernizarea și extinderea rețelei de distribuție a gazelor din județul Bacău

16.03.2021, Bacau

În acest an, se intenționează înlocuirea a peste 31 kilometri de conducte și branșamente de gaze naturale din județ.

Alimentarea cu gaze naturale în condiții de siguranță și racordarea de noi consumatori la sistemul de distribuție a gazelor naturale sunt obiectivele principale ale Delgaz Grid, un rol important în realizarea acestora revenind investițiilor derulate de companie.

Astfel, sistemul de distribuție a gazelor naturale din județul Bacău a fost înlocuit, anul trecut, pe o lungime de aproximativ 9,4 kilometri, principalele lucrări fiind în localitățile Buhuși, Bacău, Zemeș și Podu Turcului.

Totodată, s-au realizat și lucrări de protecție catodică a conductelor din oțel, în loc. Slănic Moldova, Cerdac și Barați (com. Mărgineni), în timp ce două stații de reglare-măsurare a gazelor naturale au fost modernizate în Bacău și Hemeiuș. 

Lucrări importante s-au derulat și pentru extinderea sistemului de distribuție, fiind puși în funcțiune apoximativ 3,8 kilometri de rețele ce deservesc noi consumatori.

Investițiile în modernizarea sistemului de distribuție reprezintă o prioritate și în acest an, în județul Bacău fiind programate înlocuiri ale rețelei de gaz pe o lungime de peste 31 kilometri, valoarea investițiilor depășind 16,3 milioane de lei. Cele mai importante lucrări prevăzute a fi demarate în acest an sunt în localitățile Bacău, Moinești și Oituz.

 

 

Galerie