Presă

Delgaz Grid a investit anul trecut peste 7 milioane lei pentru modernizarea sistemului de distribuție a gazelor naturale din județul Alba

15.03.2021, Alba

Principalele investiții s-au derulat la Alba Iulia, Biia, Sebeș și Cugir;

În acest an, compania a planificat înlocuirea a 12,5 km de conducte și branșamente de gaze naturale din județ.

Alimentarea cu gaze naturale în condiții de siguranță și racordarea de noi consumatori la sistemul de distribuție a gazelor naturale sunt obiectivele principale ale Delgaz Grid, un rol important în realizarea acestora revenind investițiilor derulate de companie. Astfel, sistemul de distribuție a gazelor naturale din județul Alba a fost înlocuit, anul trecut, pe o lungime de 16 kilometri, valoarea totală a acestor investiții fiind de peste 7 milioane de lei.

Cele mai importante proiecte de investiții ale companiei Delgaz Grid s-au derulat la la Alba Iulia, Sebeș, Biia și Cugir.

În municipiul Alba Iulia au fost derulate proiecte de investiții pe străzile:  Vasile Goldiș, Sava Henția, Drăgășani, Bucovinei, Vasile Alecsandri, Bujorului, Pârâului (Micești) și Calea Labului (Micești), rețeaua de gaze naturale fiind înlocuită pe o lungime de circa 6 km. În localitatea Biia au fost înlocuiți aproape 4 km de conducte și branșamente iar la Sebeș peste 3 kilometri pe străzile: Zăvoiului, Plevnei, Câmpului, Cloșca, Arini, Tineretului, Crângului și Crișan. La Cugir au fost înlocuiți circa 1,3 km de conducte de gaze naturale, alte lucrări de modernizare fiind desfășurate la Laz și la Lancrăm.

Tot anul trecut, sistemul de distribuție a gazelor naturale din județul Alba a fost extins cu circa 9,5 km pentru racordarea de noi consumatori.

Investițiile în modernizarea sistemului de distribuție reprezintă o prioritate și în acest an, în județul Alba fiind programate investiții de 4,5 milioane de lei pentru înlocuirea a circa 12,5 km de conducte și branșamente în mai multe localități. Cele mai importante lucrări de investiții sunt programate la Bărăbănț (6km), Alba Iulia (3km) și Sebeș (2km).

Galerie