Presă

Delgaz Grid a investit, în 2020, peste 5,5 milioane lei pentru modernizarea a 21 km din rețeaua de distribuție a gazelor din județul Mureș

03.03.2021, Mures

Principalele investiții s-au derulat la Sighișoara, Sângeorgiu de Mureș și Iclandu Mare;
În acest an, se intenționează înlocuirea a 39 kilometri de conducte și branșamente de gaze naturale din județ.

Alimentarea cu gaze naturale în condiții de siguranță și racordarea de noi consumatori la sistemul de distribuție a gazelor naturale sunt obiectivele principale ale Delgaz Grid, un rol important în realizarea acestora revenind investițiilor derulate de companie. Astfel, sistemul de distribuție a gazelor naturale din județul Mureș a fost înlocuit, anul trecut, pe o lungime de 21 kilometri, valoarea totală a acestor investiții fiind de peste 5,5 milioane de lei.

Cele mai importante proiecte de investiții ale companiei Delgaz Grid s-au derulat la Sighișoara, Iclandu Mare și Sângeorgiu de Mureș. La Sighișoara au fost derulate două lucrări de investiții pe străzile: Tache Ionescu și Ceahlăului, respectiv Dealul Gării și T.Vladimirescu unde rețeaua gaz a fost înlocuită  pe o lungime de 6 kilometri. 

La Iclandu Mare întreaga rețea din localitate, în lungime de aproape 12 kilometri, a fost modernizată, iar la Sângeorgiu de Mureș  investițiile au constat în înlocuirea conductelor și branșamentelor pe o lungime de peste 3 kilometri pe străzile Agricultorilor, M. Aron, Râtul Morii, Constructorilor și Mociar. 

Tot anul trecut, sistemul de distribuție a gazelor naturale din județul Mureș a fost extins cu peste 8 kilometri, iar la Sighișoara și Seuca au fost instalate două noi stații de reglare-măsurare a gazelor. Totodată, unul dintre cele 8 autolaboratoare achiziționate de companie pentru detectarea eventualelor scurgeri de gaze naturale a ajuns în dotarea echipelor care gestionează rețeaua din județul Mureș.

Investițiile în modernizarea sistemului de distribuție reprezintă o prioritate și în acest an, în județul Mureș fiind programate înlocuiri ale rețelei de gaz pe o lungime de 39 kilometri, valoarea investițiilor depășind 9 milioane de lei. Cele mai importante lucrări prevăzute a fi finalizate în 2021 sunt cele de la Solovăstru (13 km), Cecalaca (8 km), Sângeorgiu de Mureș (4 km), Senereuș (peste 4 km), Istihaza (5 km) și Șincai (peste 3 km). 
 

Galerie