Presă

Delgaz Grid – investiții de peste 12 milioane de lei în 2019 pentru modernizarea distribuției de energie din jud. Botoșani

11.03.2020, Botosani

Pentru 2020 compania și-a propus un buget de 12,8 milioane de lei;

Delgaz Grid a investit anul trecut peste 230 milioane de lei, cea mai mare parte în sistemul de distribuție a energiei din Moldova.

Delgaz Grid, compania de distribuţie de electricitate și gaze naturale a Grupului E.ON România, a investit anul trecut peste 12 milioane de lei pentru modernizarea și dezvoltarea sistemului de distribuţie a energiei electrice din judeţul Botoșani. Creşterea siguranţei în alimentare şi un serviciu de distribuţie de calitate pentru clienţii noştri sunt prioritare pentru companie.

Principalele investiții din 2019 au vizat:

- Continuarea automatizării sistemului de distribuție prin montarea a 25 de echipamente telecomandate în rețelele aeriene de medie tensiune;

- Lucrări de modernizare la echipamente din 5 stații de transformare;

- Înlocuirea a 45 de transformatoare și modernizarea altor 5;

- Modernizări ale rețelei de joasă tensiune în 12 localități.

 

“Urmare a investiţiilor derulate am obținut deja rezultatele vizibile, principalii indicatorii de calitate, în special cei referitori la asigurarea continuității serviciului de distribuție, s-au îmbunătăţit de la an la an. Pentru 2020 am alocat un buget total de investiții în distribuția de energie de circa 250 de milioane de lei, în creștere față de anul precedent”, declară Csulak Ferenc, director general Delgaz Grid.

Pentru anul în curs ne-am propus investiții de circa 12,8 milioane de lei pentru modernizarea și dezvoltarea rețelelor de distribuție a energiei electrice din județ, în principal pe aceleași categorii ca în 2019.