Presă

Delgaz Grid modernizează în acest an peste 13 kilometri din rețelele de gaz din județul Alba

19.02.2020, Alba

Cele mai ample lucrări se desfășoară în Alba-Iulia, Biia și Sebeș;

Anul trecut, în județul Alba au fost înlocuiți 22 de kilometri de conducte și branșamente de gaz;

Mai multe proiecte de investiții a căror valoare totală depășește 6 milioane de lei sunt planificate pentru acest an în județul Alba. Lucrările vizează modernizarea conductelor și branșamentelor de gaz pe o lungime de 13,5 kilometri.

“Funcționarea în condiții de siguranță a rețelelor de distribuție a gazelor naturale este o prioritate pentru noi. De aceea am alocat și în acest an peste 200 milioane de lei pentru investiții. Suntem pe deplin conștienți că nici un efort nu este prea mare atunci când pui în prim-plan siguranța și creșterea calității serviciilor pentru clienți”, declară Csulak Ferenc, directorul general al Delgaz Grid

Unul dintre cele mai importante proiecte de înlocuire a conductelor și branșamentelor de gaz, pe o lungime de aproape 5,6 kilometri, se va derula în municipiul Alba Iulia pe străzile: Vasile Goldiș, Sava Henția, Drăgășani, Bucovinei, Vasile Alecsandri și Bujorului. 

La Biia vor fi înlocuiți aproape 4 kilometri de conducte și branșamente pe strada Principală, iar la Sebeș peste 3 kilometri, pe mai multe străzi. Alte lucrări de investiții pentru modernizarea rețelei de gaz vor fi realizate la Lancrăm.

Anul trecut, Delgaz Grid a investit în județul Alba circa 8,5 milioane de lei pentru înlocuirea a 22 de kilometri de conducte și branșamente gaze naturale, cele mai importante investiții fiind la Teiuș, unde au fost modernizați peste 10 kilometri de conducte și branșamente, la Alba Iulia și Micești. În același timp, pe parcursul anului trecut a fost modernizată și stația de reglare măsurare a presiunii de pe strada Viilor din municipiul Alba Iulia.

Delgaz Grid a investit în anul 2019 în total peste 210 milioane lei, în special pentru modernizarea a 340 kilometri de conducte și branșamente gaz.