Presă

Echipele Delgaz Grid au restabilit alimentarea cu energie în majoritatea zonelor afectate de viscol

06.02.2020, Iasi

  • Viscolul puternic a provocat căderea copacilor peste reţelele aeriene şi ruperea stâlpilor şi conductoarelor electrice;
  • Echipele Delgaz şi ale contractorilor continuă intervențiile pentru remedierea avariilor;
  • Cele mai afectate au fost judeţele Bacău, Iași şi Suceava.

Viscolul puternic, cu vânt de peste 100 km/h în unele zone conform avertizărilor meteo, a cauzat numeroase avarii ale reţelelor electrice aeriene din judeţele Iași, Suceava, Bacău, Vaslui şi Neamţ. 

Intemperiile au cauzat ruperea stâlpilor şi conductoarelor, precum şi deteriorarea de elemente de izolaţie şi susţinere a acestora. Vegetația din vecinătatea rețelelor aeriene a favorizat producerea de avarii, în special prin căderea copacilor peste liniile electrice.

Zeci de echipe ale companiei şi ale contractorilor intervin continuu de ieri după-amiază, astfel că la această oră am reuşit să remediem cea mai mare parte a avariilor.

Intervenţiile au loc de multe ori în condiţii de acces foarte dificil în teren, ce face uneori imposibilă folosirea mijloacelor auto pentru transportul oamenilor, materialelor şi echipamentelor necesare pentru lucrările de reparaţii.

În continuare executăm lucrări pentru reluarea alimentării în șase localități din județele Neamț (3), Bacău (2) și Suceava (1), dar și pentru remedierea deranjamentelor individuale sau colective.

Din considerente de siguranţă, recomandăm persoanelor din zonele afectate să nu se apropie de conductoarele căzute la pământ sau de stâlpii prăbuşiţi ori înclinaţi.

Îi asigurăm pe toţi clienţii noştri că depunem toate eforturile astfel ca alimentarea cu energie electrică să fie reluată în toate zonele cât mai repede posibil.

Galerie