Activitatea Centrelor de Relații cu Publicul este suspendată temporar. Suntem în continuare alături de voi online și telefonic. Află mai multe aici!

Presă

Delgaz Grid investeşte peste 4.75 milioane de lei pentru modernizarea reţelei de distribuţie gaz din judeţul Maramureş

30.05.2019, Cluj

Reţeaua din judeţ va fi modernizată pe o lungime de circa 20 kilometri;
Cele mai ample lucrări de investiţii se vor derula la Baia Mare şi Baia Sprie.

Un număr de 9 proiecte de investiţii, cu o valoare totală care depăşeşte 4.75 milioane de lei (circa 1 milion de euro) sunt planificate pentru acest an în judeţul Maramureş. Dintre acestea, 7 vizează înlocuirea conductelor şi branşamentelor de gaze naturale, unul lucrări de modernizare la staţiile de reglare măsurare a presiunii şi un alt proiect urmăreşte modernizare prin protecţie catodică.

Investim an de an sume considerabile pentru modernizarea reţelelor, aceste lucrări fiind prioritare pentru noi, pentru că punem în prim plan beneficiile aduse clienţilor noştri şi anume: creşterea siguranţei şi a calităţii serviciului de distribuţie a gazelor naturale”, spune Csulak Ferenc, directorul general al Delgaz Grid.

În municipiul Baia Mare compania îşi propune mai multe proiecte de investiţii, trei dintre acestea fiind cele de înlocuire conducte şi branşamente pe o lungime de peste 11 kilometri pe B-dul Republicii, B-dul Bucureşti, str. Gării, Mărgeanului şi Motorului. Alt proiect vizează înlocuirea reţelei pe o lungime de aproximativ 3 kilometri pe străzile Nucului şi Grigore Ureche din municipiu.

Circa 1.5 kilometri de conducte şi branşamente vor fi înlocuiţi în Baia Spriepe străzile Cărămizilor, Gordanului şi Morii. Tot în acest an va fi modernizată şi staţia de reglare măsurare situată pe strada Forestierului, iar în localităţile Laschia, Făureşti şi Plopiş compania va realiza lucrări de protecţie catodică la reţeaua de gaz, pe o lungime de 6 kilometri.

Modernizarea sistemului de distribuţie a gazelor naturale reprezintă o preocupare permanentă a companiei Delgaz Grid, valoarea totală a investiţiilor prevăzute pentru acest an fiind de aproximativ 180 milioane de lei (37,8 milioane euro). La nivelul întregii companii, în acest an Delgaz Grid şi-a propus să modernizeze peste 350 kilometri de conducte şi branşamente gaze naturale.