Activitatea Centrelor de Relații cu Publicul este suspendată temporar. Suntem în continuare alături de voi online și telefonic. Află mai multe aici!

Presă

Delgaz Grid investeşte peste 12 milioane de lei pentru modernizarea reţelei de distribuţie gaz din judeţul Mureş

29.05.2019, Mures

Reţeaua din Mureş va fi înlocuită pe o lungime de 61 kilometri;
Cele mai ample lucrări de investiţii se vor derula la Reghin, Sovata şi Miheşu de Câmpie.

Un număr de 21 de proiecte de investiţii, cu o valoare totală care depăşeşte 12 milioane de lei (2,6 milioane de euro) sunt planificate pentru acest an în judeţul Mureş. Dintre acestea, 14 vizează înlocuirea conductelor şi branşamentelor de gaze naturale, alte 7 fiind lucrări de modernizare la staţiile de reglare măsurare a presiunii.

Investim an de an sume considerabile pentru modernizarea reţelelor, aceste lucrări fiind prioritare pentru noi, pentru că punem în prim plan beneficiile aduse clienţilor noştri şi anume: creşterea siguranţei şi a calităţii serviciului de distribuţie a gazelor naturale”, spune Csulak Ferenc, directorul general al Delgaz Grid.

În Reghin compania îşi propune 3 proiecte de investiţi, unul dintre acestea fiind cel de înlocuire conducte si branşamente pe o lungime de 7,2 kilometri pe străzile Gurghiului, CFR, Târnavei, Argeşului, Oltului, Lungă, Scurtă, Crişului şi parţial  Lăpuşnei. A doua lucrare se va desfăşura pe străzile Iernuţeni, Călăraşi, Şcolii, Republicii, Terasei, Izvorului, Mihai Viteazu şi Apalinei, lungimea reţelei înlocuite fiind de 2,7 kilometri. Al treilea proiect vizează străzile Horea, Orizontului, Porumbei şi Dealului, reţeaua de gaz urmând să fie înlocuită pe o lungime de 2,7 kilometri.

Peste 11 kilometri de conducte şi branşamente vor fi înlocuiţi în Sovata pe străzile: Tivoli,Câmpul Mic,Vulturului,Florilor,Ciocârliei,Cerbului,Câmpul Sărat, Lacului, 22Dec., Sebeşului, N.Bălcescu, Ulmului, Trandafirilor, Stelelor, Arinului şi Soarelui.

Alte lucrări de modernizare a reţelei de distribuţie gaze naturale  vor fi executate la Miheşu de Câmpie (peste 13 kilometri), Luduş (3,8 kilometri), Botez (2,7 kilometri), Tofalău  (2,5 kilometri) şi Sângeorgiu de Pădure (3,8 kilometri).

Tot în acest an vor fi modernizate 7 staţii de reglare măsurare la Târgu Mureş, Chirileu, Sânpaul, Valea Izvoarelor,Vidrasău şi Voiniceni.

Modernizarea sistemului de distribuţie a gazelor naturale reprezintă o preocupare permanentă a companiei Delgaz Grid, valoarea totală a investiţiilor prevăzute pentru acest an fiind de aproximativ180 milioane de lei (37,8 milioane euro). La nivelul întregii companii, în acest an Delgaz Grid şi-a propus să modernizeze, prin înlocuire şi protecţie catodică, peste 350 kilometri de conducte şi branşamente gaze naturale.

Galerie