Activitatea Centrelor de Relații cu Publicul este suspendată temporar. Suntem în continuare alături de voi online și telefonic. Află mai multe aici!

Presă

Delgaz Grid investeşte peste 10 milioane de lei pentru modernizarea reţelei de distribuţie gaz din judeţul Bacău

28.05.2019, Iasi

Reţeaua din judeţ va fi modernizată pe o lungime de peste 40 kilometri;
Peste 1.500 de locuitori din  Bălăneasa, Livezi şi Orasa, vor avea condiţii de alimentare cu gaz, urmare a unei investiţii în valoare de 1 milion de lei.

Un număr de 17 de proiecte de investiţii, cu o valoare totală care depăşeşte 10 milioane de lei (circa 2,1 milioane de euro) sunt planificate pentru acest an în judeţul Bacău. Dintre acestea, 11 vizează înlocuirea conductelor şi branşamentelor de gaze naturale, 4 fiind lucrări de modernizare la staţiile de reglare măsurare a presiunii, iar un proiect este de modernizare prin protecţie catodică. Un alt  proiect deosebit de important este cel de infiinţare a unei noi distribuţii în localităţile Bălăneasa, Livezi şi Orasa, pe o lungime de 5 kilometri, prin intermediul căruia sunt create condiţii pentru alimentarea cu gaze naturale pentru circa 1.500 de locuitori din zonă.

Investim an de an sume considerabile pentru modernizarea reţelelor, aceste lucrări fiind prioritare pentru noi, pentru că punem în prim plan beneficiile aduse clienţilor noştri şi anume: creşterea siguranţei şi a calităţii serviciului de distribuţie a gazelor naturale”, spune Csulak Ferenc, directorul general al Delgaz Grid.

În municipiul Bacău compania îşi propune mai multe proiecte de investiţi, două dintre acestea fiind cele de înlocuire conducte si branşamente pe o lungime de peste 3 kilometri pe străzile Vasile Alecsandri, Războieni, Aleea Parcului, Dumbravei, Mărăşeşti si Aleea Ateneului, o lungime similară urmând să fie înlocuită pe străzile: Mărăşeşti, Panselelor, Carpati, Violetelor şi  Garofiţei. Alte două proiecte din Bacău vizează înlocuirea reţelei pe o lungime de aproximativ 6 kilometri pe străzile: Republicii, Condorilor, Electricienilor, Proiectantului, Bicaz şi Chimiei, respectiv 5,2 kilometri pe străzile Milcov şi Alecu Russo.

Peste 4,7 kilometri de conducte şi branşamente vor fi înlocuiţi în Comăneşti pe străzile: Moldovei, Republicii, Crinului, Combinatului, Florilor şi Busuiocului, iar în localităţile Slănic Moldova şi  Cerdac compania va realiza lucrări de protecţie catodică la reţeaua de gaz, pe o lungime de 17 kilometri.

Tot în acest an vor fi modernizate 4 staţii de reglare măsurare la Bacău, Oneşti şi Buhuşi.

Modernizarea sistemului de distribuţie a gazelor naturale reprezintă o preocupare permanentă a companiei Delgaz Grid, valoarea totală a investiţiilor prevăzute pentru acest an fiind de aproximativ180 milioane de lei (37,8 milioane euro). La nivelul întregii companii, în acest an Delgaz Grid şi-a propus să modernizeze peste 350 kilometri de conducte şi branşamente gaze naturale.