Activitatea Centrelor de Relații cu Publicul se desfășoară exclusiv online și telefonic. Află mai multe aici!

Presă

Din această toamnă, la Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuşi” din Tîrgu Mureş va funcţiona o clasă ce pregăteşte instalatori gaz

17.04.2019, Mures

14 tineri absolvenţi ai claselor a 8-a pot opta pentru meseria de instalator gaz, durata şcolii profesionale fiind de 3 ani; 
Specialişti din Delgaz Grid vor contribui la buna pregătire teoretică a elevilor, iar practica se va face la sediul companiei de distribuţie din Tîrgu Mureş; 
După absolvire, tinerii au şansa să lucreze în compania Delgaz Grid.

Începând cu anul şcolar 2019-2020, în baza parteneriatului dintre compania Delgaz Grid şi Liceul Tehnologic ”Constantin Brâncuşi” din Tîrgu Mureş, 14 tineri vor fi formaţi pentru meseria de instalator reţele de distribuţie locale şi magistrale de gaze. La şcoala profesională - cursuri de zi - cu durată de 3 ani se pot înscrie absolvenţi ai cla-sei a 8-a, perioada de înscrieri fiind 24-26 iunie a acestui an.

Tinerii vor face practica la sediul companiei din Tîrgu Mureş. Pentru primul an, practica se va desfăşura timp de 5 săptămâni, în anul 2 de studiu, timp de 9 săptămâni, iar în ultimul an, timp de 10 săptămâni.

Miercuri, 17 aprilie, programul de studiu de la liceul tîrgumureşean este prezentat elevilor de la şcoli din judeţul Mureş, respectiv la Ernei, Dumbrăvioara, Periş şi Petelea. Informaţiile au ajuns şi la elevii din localităţile Sărmaşu, Sărmăşel Gară, Miheşu de Câmpie, Balda şi Vişinelu.

La nivelul companiei de distribuţie gaz şi electricitate Delgaz Grid există un număr de 8 parteneriate încheiate cu instituţii de învăţământ. Primele parteneriate au fost semnate în anul 2015 cu Colegiul Tehnic ”Samuil Isopescu” Suceava, Colegiul Tehnic de Telecomunicatii ”Nicolae Vasilescu Karpen” Bacău şi Colegiul Tehnic  “Dimitrie Leonida” Iași care au fost dotate de compania noastră cu câte un “Laborator de siguranţă” format din mobilier, tehnică IT, echipament individual de protecţie, echipament de lucru la înălţime şi materiale didactice. Astfel, sute de copii au învăţat în aceşti ani despre siguranţa şi securitatea în munca de electrician, într-un mediu profesional. Anul trecut a fost prima generaţie de absolvenţi din colegiile partenere, iar 11 tineri electricieni au ajuns să lucreze în compania noastră, în zona Moldovei. Tot pe parte de energie electrică, mai avem un parteneriat cu Liceul “Ştefan Procopiu” din Vaslui.

În ceea ce priveşte domeniul distribuţiei de gaze naturale, şcolile partenere sunt Liceul “Constantin Brâncuşi” Târgu Mureș, Colegiul “Gheorghe Asachi “Iași, Colegiul “Anghel Saligny” Bacău şi Colegiul „Anghel Saligny“ Cluj-Napoca. Din aceste şcoli în jur de 30 de elevi fac practică, în acest an, în cadrul companiei Delgaz Grid.

Începând cu anul 2016 compania Delgaz Grid a dezvoltat şi implementat programul START dedicat tinerilor, prin intermediul căruia un număr de 57 instalatori şi 34 electricieni au fost angajaţi în companie.

Galerie