Presă

Delgaz Grid a investit, anul trecut, peste 12 milioane de lei în județul Bacău, pentru modernizarea rețelei de gaz

29.04.2022, Bacau

  • Cele mai ample lucrări s-au desfășurat în localitățile Bacău, Oituz și Moinești.

Delgaz Grid a derulat, anul trecut, în județul Bacău, proiecte de investiții în valoare de peste 12 milioane de lei pentru modernizarea sistemului de distribuție a gazelor naturale, pe o lungime de aproximativ 45 de kilometri. Din aceștia, peste 26 de kilometri au fost înlocuiți cu conducte și branșamente moderne de polietilenă, iar 18 kilometri au fost protejați catodic. Cele mai mari proiecte de investiții de înlocuire a conductelor și branșamentelor de gaze naturale s-au derulat în localitățile Oituz (11 km), Bacău (10 km) și Moinești (peste 4 km).

Tot în 2021, rețeaua de distribuție a fost extinsă cu peste 43 de kilometri. Totodată, în parteneriat cu autoritățile locale, au fost înființate distribuții de gaze naturale în localitățile Crihan, Dealu Mare și Măgura și au fost modernizate 2 stații de reglare-măsurare. Scopul investițiilor este creșterea calității serviciilor, în ceea ce privește continuitatea și siguranța, precum şi a numărului clienților racordați la rețea pentru a beneficia de gaze naturale.

În acest an, investițiile din județul Bacău se vor concentra pe modernizarea a 5 stații de reglare măsurare a gazelor naturale.

Delgaz Grid a investit, în anul 2021, în distribuția de gaze naturale din întreaga zonă de responsabilitate, peste 330 de milioane lei, în special pentru modernizarea a 310 kilometri de conducte și branșamente gaz, rețeaua de distribuție fiind extinsă cu 575 de kilometri. Totodată, anul trecut, în parteneriat cu autoritățile locale au fost înființate 5 noi distribuții de gaze naturale și au fost modernizate 6 stații de reglare măsurare a gazelor naturale.