Presă

Delgaz Grid investește 9 milioane de lei în județul Alba pentru modernizarea rețelei de gaz

28.04.2022, Alba

  • Cele mai ample lucrări din acest an se desfășoară în Alba Iulia și Valea Mică;
  • Anul trecut în județul Alba au fost modernizați circa 14 kilometri de conducte și branșamente de gaz, iar rețeaua a fost extinsă cu peste 20 de kilometri.

Delgaz Grid va desfășura anul acesta în județul Alba mai multe proiecte de investiții în valoare de circa 9 milioane de lei, pentru  modernizarea sistemului de distribuție a gazelor naturale pe o lungime de 18 kilometri. Scopul investițiilor este creșterea calității serviciilor, în ceea ce privește continuitatea și siguranța, precum şi a numărului clienților racordați la rețea pentru a beneficia de gaze naturale.

Cele mai mari proiecte de investiții, care constau în înlocuirea conductelor și branșamentelor de gaze naturale, se vor derula în municipiul Alba-Iulia (10 km) și în localitatea Valea Mică (7 km).

Anul trecut compania a investit peste 7 milioane de lei în județul Alba, sistemul de distribuție a gazelor naturale fiind modernizat pe o lungime de circa 14 kilometri și extins cu mai mult de 20 de kilometri, pentru racordarea de noi consumatori. Cele mai mari proiecte de înlocuire a conductelor și branșamentelor de gaz s-au desfășurat în localitatea Bărăbanț, în municipiul Alba Iulia și în municipiul Sebeș.

Delgaz Grid a investit în anul 2021 în distribuția de gaze naturale peste 330 milioane lei, în special pentru modernizarea a 310 kilometri de conducte și branșamente gaz, rețeaua de distribuție fiind extinsă cu 575 de kilometri. Totodată, anul trecut, în parteneriat cu autoritățile locale au fost înființate 5 noi distribuții de gaze naturale în localități din județele Bacău, Neamț, Satu Mare, Iași și Hunedoara și au fost modernizate 6 stații de reglare măsurare a gazelor naturale în județele Bacău, Hunedoara, Iași, Neamț și Sibiu.