Presă

Delgaz Grid investește circa 27 milioane de lei în județul Cluj pentru modernizarea rețelei de gaz

26.04.2022, Cluj

  • Cele mai ample lucrări din acest an se desfășoară în municipiile Cluj-Napoca și Turda și localitatea Feleacu;
  • Anul trecut în județul Cluj au fost înlocuiți circa 5 kilometri de conducte și branșamente de gaz, iar rețeaua a fost extinsă cu peste 26 de kilometri.

Delgaz Grid va desfășura anul acesta în județul Cluj 12 proiecte de investiții în valoare de circa 27 milioane de lei, pentru  modernizarea sistemului de distribuție a gazelor naturale pe o lungime de peste 32 de kilometri.  Scopul investițiilor este creșterea calității serviciilor, în ceea ce privește continuitatea și siguranța, precum şi a numărului clienților racordați la rețea pentru a beneficia de gaze naturale.

Cele mai mari proiecte de investiții, care constau în înlocuirea conductelor și branșamentelor de gaze naturale, se vor derula în municipiul Cluj-Napoca (peste 12 km), Turda (cca 10 km) și Feleacu (peste 5 km).

Anul trecut în județul Cluj s-au derulat patru proiecte de investiții prin care s-au înlocuit conducte și branșamente gaze naturale pe o lungime de circa 5 kilometri, iar rețeaua a fost extinsă cu peste 26 de kilometri, pentru racordarea de noi consumatori. Cele mai mari proiecte de înlocuire a rețelei de gaz s-au desfășurat în localitatea Viișoara și municipiul Cluj-Napoca.

Delgaz Grid a investit în anul 2021 în distribuția de gaze naturale peste 330 milioane lei, în special pentru modernizarea a 310 kilometri de conducte și branșamente gaz, rețeaua de distribuție fiind extinsă cu 575 de kilometri. Totodată, anul trecut, în parteneriat cu autoritățile locale au fost înființate 5 noi distribuții de gaze naturale în localități din județele Bacău, Neamț, Satu Mare, Iași și Hunedoara și au fost modernizate 6 stații de reglare măsurare a gazelor naturale în județele Bacău, Hunedoara, Iași, Neamț și Sibiu.