Presă

Delgaz Grid investește peste 10 milioane de lei în județul Bistrița-Năsăud pentru modernizarea rețelei de gaz

21.04.2022, Bistrita-Nasaud

  • Cele mai ample lucrări din acest an se desfășoară în localitățile Milaș, Bistrița și Urmeniș;
  • Anul trecut în județul Bistrița-Năsăud au fost înlocuiți peste 11 kilometri de conducte și branșamente de gaz, iar rețeaua a fost extinsă cu 48 kilometri.

Delgaz Grid va desfășura anul acesta în județul Bistrița-Năsăud șapte proiecte de investiții în valoare de peste 10 milioane de lei, pentru  modernizarea sistemului de distribuție a gazelor naturale pe o lungime de peste 38 de kilometri.

Modernizarea și extinderea rețelelor de distribuție a gazelor naturale sunt prioritare și anul acesta. Scopul investițiilor este creșterea calității serviciilor, atât în ceea ce privește continuitatea, cât și siguranța. Totodată urmărim să creștem numărul clienților racordați la rețea pentru a beneficia de gaze naturale. Pentru distribuția de gaz am alocat în acest an la nivelul întregii companii circa 380 de milioane de lei, în creștere cu 50 de milioane de lei față de anul trecut”, declară Petre Stoian, directorul general adjunct al Delgaz Grid.

Cele mai mari proiecte de investiții, care constau în înlocuirea conductelor și branșamentelor de gaze naturale, se vor derula în localitățile Milaș (cca 16km), Bistrița (cca 15 km) și Urmeniș (cca 5km).

Anul trecut în județul Bistrița-Năsăud s-au derulat cinci proiecte de investiții prin care s-au înlocuit conducte și branșamente gaze naturale pe o lungime de peste 11 kilometri iar rețeaua a fost extinsă cu aproximativ 48 de kilometri, pentru racordarea de noi consumatori. Cele mai mari proiecte de înlocuire a rețelei de gaz s-au desfășurat în localitățile Buza, Beclean și Ghinda.

Delgaz Grid a investit în anul 2021 în distribuția de gaze naturale peste 330 de milioane lei, în special pentru modernizarea a 310 kilometri de conducte și branșamente gaz, rețeaua de distribuție fiind extinsă cu 575 de kilometri. Totodată, anul trecut, în parteneriat cu autoritățile locale au fost înființate 5 noi distribuții de gaze naturale în localități din județele Bacău, Neamț, Satu Mare, Iași și Hunedoara și au fost modernizate 6 stații de reglare măsurare a gazelor naturale în județele Bacău, Hunedoara, Iași, Neamț și Sibiu.

 

Galerie