Activitatea Centrelor de Relații cu Publicul se desfășoară exclusiv online și telefonic. Află mai multe aici!

Presă

Rafalele puternice de vânt din ultimele 24 de ore au dus la numeroase avarii în reţelele de distribuţie a energiei din Moldova

11.03.2019, Iasi

Update, ora 16.00:

Până la ora 16.00 echipele Delgaz şi ale contractorilor au reuşit remedierea avariilor şi restabilirea alimentării cu energie în majoritatea  zonelor afectate  de vântul puternic.

Intervenim în continuare pentru reluarea alimentării în localităţile Bicaz din jud. Neamţ, Truşeşti, Dângeni, Gorbaneşti şi Blândeşti din. Jud. Botoşani, precum şi pentru remedierea deranjamentelor colective sau individuale.

Întrucât unele conductoare sunt rupte şi există riscul să ajungă pe suprafaţa solului, Delgaz Grid atrage atenţia asupra pericolului de electrocutare şi arsuri pe care le reprezintă  conductoarele pentru persoanele aflate în vecinătatea acestora.

Vântul puternic a cauzat şi cauzează în continuare numeroase avarii în reţelele de distribuţie din Moldova, în special la liniile electrice aeriene (de înaltă, medie şi joasă tensiune) ce asigură alimentarea cu energie în zonele rurale.

De ieri, echipele de intervenţie ale companiei noastre şi ale contractorilor acţionează în permanenţă pentru restabilirea distribuţiei energiei în zonele afectate de avarii. Electricienii au înlocuit stâlpi de medie tensiune, elemente de izolaţie şi susţinere şi au reîntregit  coductoarele rupte de vântul puternic. Cele mai afectate judeţe sunt Bacău, Neamţ şi Suceava.

La ora 10.00 erau nealimentate şase localităţi în jud. Bacău, 3 în Neamţ, 8 în Suceava şi 3 în Vaslui.

Întrucât în unele zone conductoarele sunt rupte şi există riscul să ajungă pe suprafaţa solului, Delgaz Grid atrage atenţia asupra pericolului de electrocutare şi arsuri pe care îl reprezintă atingerea lor sau chiar pătrunderea  persoanelor în vecinătatea acestora. De asemenea, apropierea de stâlpii avariaţi, aflaţi într-un echilibru precar, poate genera accidente grave la posibila cădere a acestora.

Echipe ale Delgaz Grid şi ale firmelor contractoare lucrează în continuare pentru remedierea avariilor şi reluarea alimentării cu energie electrică în cel mai scurt timp posibil. Condiţiile meteo crează în continuare dificultăţi, la această oră fiind în vigoare un cod portocaliu de vânt ce poate ajunge local la 100 km/h în judeţele Botoşani şi Iaşi.

Galerie