Presă

Delgaz Grid investește 20 milioane de lei pentru modernizarea rețelei electrice în 8 localități din jud. Suceava

07.07.2021, Suceava

Vor fi modernizați 51 km de rețele electrice aeriene,  2.000 de branșamente vor fi înlocuite și va fi realizată o nouă rețea de joasă tensiune, pe o lungime de 12,3 km.

Compania de distribuție Delgaz Grid a demarat o serie de investiții în localitățile Iaslovăț, Botoșana, Cajvana, Volovăț, Cornu Luncii, Drăgușeni, Brăiești și Horodniceni, din jud. Suceava, pentru înlocuirea rețelelor de joasă tensiune clasice/neizolate cu conductoare izolate. Totodată, sunt prevăzute  lucrări la posturile de transformare, precum și înlocuirea unor elemente de rețea deteriorate:  cutii de distribuție, stâlpi, console etc., dar și lucrări de toaletare a vegetației care intră în contact cu rețeaua electrică.

În 7 din cele 8 localități, investițiile au fost finalizate, urmând a fi încheiate până la sfârșitul lunii iulie a.c. și în localitatea Horodniceni.

Lucrările derulate în cadrul acestor investiții vor contribui la reducerea semnificativă a timpilor și a duratei întreruperilor în alimentarea cu energie în cazul unor avarii în sistemul de distribuție al energiei electrice în cele 8 localități ale jud. Suceava, numărul estimat al beneficiarilor fiind de circa 10.000.

Delgaz Grid a bugetat în acest an investiții de 612 milioane de lei (126 milioane euro), prioritar pentru modernizarea și extinderea reţelelor de distribuţie a gazelor naturale şi energiei electrice. Bugetul alocat investițiilor este cu 11% mai mare decât cel din anul precedent, fiind totodată cel mare din ultimii 16 ani, de la intrarea E.ON pe piața de energie din România.