Presă

Delgaz Grid a investit, în 2020, peste 3,5 milioane lei pentru modernizarea și extinderea rețelei de distribuție a gazelor din județul Neamț

29.04.2021, Neamt

În acest an, se intenționează înlocuirea a 5,5 kilometri de conducte și branșamente de gaze naturale din județ.

Alimentarea cu gaze naturale în condiții de siguranță și racordarea de noi consumatori la sistemul de distribuție a gazelor naturale sunt obiectivele principale ale Delgaz Grid, un rol important în realizarea acestora revenind investițiilor derulate de companie. 

Astfel, sistemul de distribuție a gazelor naturale din județul Neamț a fost înlocuit, anul trecut, pe o lungime de aproximativ 6,8 kilometri, principalele lucrări fiind în municipiul Roman. Totodată, s-au realizat și lucrări de protecție catodică a conductelor din oțel, în localitățile Bistrița și Viișoara.  
Lucrări importante s-au derulat și pentru extinderea sistemului de distribuție, fiind puși în funcțiune apoximativ 20 kilometri de rețele ce deservesc noi consumatori.

Investițiile în modernizarea sistemului de distribuție reprezintă o prioritate și în acest an, fiind programate înlocuiri ale rețelei de gaz pe o lungime de 5,5 kilometri în zona str. Privighetorii - Traian din mun. Piatra Neamț, valoarea investițiilor depășind 4 milioane de lei.