Presă

Delgaz Grid a investit, în 2020, cca 4 milioane lei pentru modernizarea a 8 km din rețeaua de distribuție a gazelor din județul Caraș Severin

16.04.2021, Caras-Severin

Cele mai importante investiții s-au derulat în municipiul Reșița;

În acest an, se intenționează înlocuirea a 9 kilometri de conducte și branșamente de gaze naturale din județ.

Alimentarea cu gaze naturale în condiții de siguranță și racordarea de noi consumatori la sistemul de distribuție a gazelor naturale sunt obiectivele principale ale Delgaz Grid, un rol important în realizarea acestora revenind investițiilor derulate de companie. Astfel, sistemul de distribuție a gazelor naturale din județul Caraș Severin a fost înlocuit, anul trecut, pe o lungime de 6 km, iar 2 km au fost protejați catodic, valoarea totală a acestor investiții fiind de cca 4 milioane de lei.

Cele mai importante două proiecte de investiții ale companiei Delgaz Grid s-au derulat la Reșita pe străzile Pomostului, M.Groza și Revoluția din Decembrie, respectiv străzile Parcului, Fagului, Dealul Mare, Mureșeni și Corbului, lungimea totală a conductelor și  branșamentelor de gaz înlocuite fiind de peste 5 km.

Totodată, unul dintre cele 8 autolaboratoare achiziționate de companie pentru detectarea eventualelor scurgeri de gaze naturale a ajuns în dotarea echipelor care gestionează rețeaua din județul Caraș -Severin.

Investițiile în modernizarea sistemului de distribuție reprezintă o prioritate și în acest an, în județul Caraș Severin fiind programate înlocuiri ale rețelei de gaz pe o lungime de 9 kilometri, valoarea investițiilor depășind 4, 2 milioane de lei. Lucrările prevăzute a fi finalizate în 2021 sunt cele de la  Bocșa (6 km) și Reșița(3 km).

Galerie